Viewing entries in
Automotive

Nieuw algemeen nummer

Nieuw algemeen nummer

Het algemene nummer van Solera is gewijzigd.
Om ons te bereiken kunt u bellen naar 088 - 600 6400

Nieuw: Dw receptie app

Nieuw: Dw receptie app

Met trots presenteren wij de Dw receptie app. Hiermee is uw receptie/front office direct verbonden met DWpro en kunt u vanuit de front office samen met de klant of bij het voertuig het dossier aanvullen, documenten ondertekenen op een tablet en direct vervangend vervoer uitgeven.

Solera sponsor van het Automotive Schade Seminar op 21 mei 2019

Solera sponsor van het Automotive Schade Seminar op 21 mei 2019

Auto’s worden steeds intelligenter en veiliger en stellen de schadebranche voor een flinke uitdaging. Hoe anticipeer je  als schadehersteller op al deze technologische ontwikkelingen. En wat voor impact hebben ze op het werk en het bedrijf?

Algemene Voorwaarden Solera Nederland per 1 april 2019

Algemene Voorwaarden Solera Nederland per 1 april 2019

Door te blijven voldoen aan de veranderende wet- en regelgeving, hebben wij tot deze wijziging moeten besluiten. Tegelijk hebben wij van deze mogelijkheid gebruik gemaakt om de separate sets Algemene Voorwaarden van onze dochtermaatschappijen AUTOonline B.V. en Autodata Nederland B.V. samen te voegen in deze nieuwe Solera Nederland Algemene Voorwaarden.

Genomineerd voor NVGA AM: Innovatieprijs 2019

Genomineerd voor NVGA AM: Innovatieprijs 2019

Solera is genomineerd voor NVGA AM: innovatieprijs 2019! Op 11 februari presenteren wij onze Visual Intelligence solution aan de jury en op 10 april vindt de bekendmaking plaats.

Nieuwe release Dw Intake

Nieuwe release Dw Intake

Op 5 december is er een nieuwe release van Dw intake in productie genomen! Dit product helpt Dealer Service Punten om een goede inname van een schadegeval te verzorgen. Met de nieuwe release is een aantal bugs opgelost en zijn daarnaast ook wat handige verbeteringen toegevoegd. Kijk op https://solera.nl/dwintake voor meer informatie

De consultants van Solera komen naar je toe!

De consultants van Solera komen naar je toe!

Onlangs bezocht Solera-consultant René Kops een schadeherstelbedrijf met aan de muur een planbord vol papieren kaartjes. Nog veel bedrijven werken daarmee, weet de consultant. René: “In DW Pro zit een agendaplanning en een digitale grafische planning: op het scherm zie je een auto van links naar rechts schuiven. Je hoeft er geen extra handelingen voor te doen, maar een goede vulling van de dossiergegevens is natuurlijk wel van belang. Een wijziging in het dossier wordt meteen zichtbaar in de grafische planning. Door bijvoorbeeld een extra monitor in de werkplaats te hangen zie je in één oogopslag hoeveel auto’s er binnen zijn, in welke fase van het herstelproces een auto is en ook bijvoorbeeld of de klant al gebeld is.”

Internationale slagkracht

Internationale slagkracht

Veel gebruikers van onze toepassingen zal de naam ‘GD&C’ weinig zeggen. Waar staat dit voor, en wat is dit voor bedrijfsonderdeel? Thomas Hermans, Director Business Development bij Solera Nederland en legt het uit.

Nieuwe  functionaliteiten  binnen Qapter!

Nieuwe functionaliteiten binnen Qapter!

Qapter is de meest geavanceerde schadevastlegging software in de markt. En dé standaard binnen de schadeherstelsector. Dat willen we zo houden. Vandaar dat we continu werken aan verbetering. Dat doen we door goed te luisteren naar onze klanten, de gebruikers van Qapter.

Schadecalculatie vroeger en nu; Van nattevingerwerk naar algoritmes

Schadecalculatie vroeger en nu; Van nattevingerwerk naar algoritmes

Het vaststellen van een schadebedrag was veertig jaar geleden vaak nattevingerwerk. Tot grote ergernis van de Tweede Kamer. Die drong aan op meer structuur. Verzekeraars haalden Audatex naar Nederland. Solera’s Arnold Schultz over schadecalculatie vroeger en nu.

Intake & Exit  scan via OBD met  Vehicle Health Check

Intake & Exit scan via OBD met Vehicle Health Check

Solera komt met een nieuw product: Vehicle Health Check. De uitgebreide diagnose- en analysetool voor het uitlezen van auto’s bespaart de schadehersteller veel tijd. Hoe? Door zich te focussen op het intake en exit uitleesrapporten. De snelheid van Vehicle Health Check maakt het bovendien mogelijk om een voertuig tijdens de intake uit te lezen. De output kan dan gelijk met de klant worden doorgenomen en voorkomt discussie achteraf over eventuele foutcodes.

Gebruikservaring staat voor ons centraal

Gebruikservaring staat voor ons centraal

Qapter mag dan de meest geavanceerde schadevastlegging-software in de markt zijn, het is wel heel makkelijk en intuïtief in gebruik en ziet er modern en fris uit. Meer Solera-producten krijgen binnenkort dezelfde look & feel.

Bezoek ons op Auto Prof - AMT Live Gorinchem

Bezoek ons op Auto Prof - AMT Live Gorinchem

Van 30 januari tot en met 1 februari staan we op Auto Prof - AMT Live Gorinchem: Vier kennistheaters met achttien kennissessies per dag, een schadestraat met spuitcabine, primeurs en talloze demonstraties staan te popelen om gezien te worden.