Onlangs bezocht Solera-consultant René Kops een schadeherstelbedrijf met aan de muur een planbord vol papieren kaartjes. Nog veel bedrijven werken daarmee, weet de consultant. René: “In DW Pro zit een agendaplanning en een digitale grafische planning: op het scherm zie je een auto van links naar rechts schuiven. Je hoeft er geen extra handelingen voor te doen, maar een goede vulling van de dossiergegevens is natuurlijk wel van belang. Een wijziging in het dossier wordt meteen zichtbaar in de grafische planning. Door bijvoorbeeld een extra monitor in de werkplaats te hangen zie je in één oogopslag hoeveel auto’s er binnen zijn, in welke fase van het herstelproces een auto is en ook bijvoorbeeld of de klant al gebeld is.”

Blij met het advies

De schadehersteller waar René op bezoek was, wist niet dat in DW Pro een digitale planning zat. Zoals bijvoorbeeld een andere gebruiker niet op de hoogte was dat hij met één druk op de knop standaardbrieven voor het vorderen van het eigen risico kon verzenden. “Dat is natuurlijk veel makkelijker en sneller dan de brieven afzonderlijk opstellen in Word. Hij was heel blij met het advies: het leverde hem een hoop tijdwinst per dossier op.”

Daniël en René geven nog een voorbeeld. “Niet iedereen weet wat voor rapportages je met DW Pro kunt uitdraaien. Standaard rapportages, maar ook rapportages op maat. Stel je constateert dat de doorlooptijd van schades te lang duurt. Als uit een rapportage blijkt dat bepaalde onderdelen vaak nabesteld moeten worden terwijl een auto al binnen is, dan is dat een handvat om op te sturen.”

Wij ondersteunen schadeherstellers

De consultants van Solera zijn er dus om schadeherstellers te ondersteunen in het gebruik van DW Pro. “Het pakket is met tientallen modules zo uitgebreid, dat gebruikers soms zelf niet beseffen hoeveel tijd ze kunnen gaan besparen. Wij kijken daarom mee naar de werkprocessen van de schadesteller en stellen het programma daarop af”, legt René’s collega Daniël Steggerda uit. Samen met Peter van Goch, Mathieu Nieuwenhuis en Cor Lange adviseren de consultants graag over de mogelijkheden van DW Pro. Ze helpen bij het optimaliseren van bedrijfsprocessen, lichten nieuwe functionaliteiten toe, geven tips & tricks en weten alles over het koppelen van DW Pro met andere databases, de Werkplaats App en modules als Boekhouding, Werkplaats, Verkoop en Caravans.

De frisse kijk van een consultant

Gewoontes zijn vaak moeilijk te doorbreken. Een frisse kijk van een consultant kan helpen. Zo zijn er nog veel schadeherstellers die eerst de schade op papier zetten, omdat ze het te druk hebben om de gegevens digitaal in te voeren. ‘Dat doen we later wel’, zeggen ze. Met als gevolg hele stapels op het bureau die weggewerkt moeten worden. “En dan vragen ze zich af: hoe zat het ook alweer met die auto? Welke onderdelen hebben we gebruikt? En wat zet ik op de factuur? Als we dan laten zien laten zien hoe snel het gaat om in DW Pro een dossier aan te maken, gaat er een wereld voor ze open. En factureren is vervolgens ook een kwestie van één druk op de knop…”

Op  youtube  vindt u onder Solera NL uitleg over onze diensten

Op youtube vindt u onder Solera NL uitleg over onze diensten

Trainingen op locatie

De consultants geven ook trainingen. Zowel op locatie als bij Solera in Zeist. “Bijvoorbeeld als een schadebedrijf een nieuwe DW Pro-module of de Werkplaats App gaat gebruiken. Of we trainen een nieuwe medewerker. Vaak is er geen tijd om rustig iemand in te werken en moet hij al doende leren. Met een 1 op 1 training is de medewerker veel eerder vol inzetbaar”, weten Daniël en René. Bovendien wordt hij/zij dan niet ‘bevooroordeeld’ door de werkwijze van collega’s. “De nieuwe kracht kijkt nieuw en fris naar DW Pro en is meteen op de hoogte van de nieuwste mogelijkheden. Hij/zij kan dat vervolgens de collega’s weer bijbrengen. Als je alles alleen maar van elkaar leert, gaat de kennis van het systeem in je bedrijf achteruit.”

Voor alle schadeherstelbedrijven

Kan iedereen de Solera-consultants inschakelen? “Natuurlijk! Dat kan incidenteel, maar we hebben ook verschillende abonnementsvormen. Het is leuk om zo bedrijven verder te helpen”, vindt René, die zelf ook uit de schadeherstelbranche komt. “Wij zien vaak in een oogopslag waar verbeteringen mogelijk zijn met hulp van DW Pro.”

Nog een laatste tip

Nog een laatste tip dan? René: “Lees de updates en uitbreidingen van DW Pro in de releasenotes die we iedere maand de deur uit doen. Veel schadeherstellers hebben geen tijd en zijn vaak ook geen lezers. Maar een kwartiertje lezen kan straks een hoop tijd en geld schelen.”

Wil je meer weten over DW Pro en de verschillende modules? Wat je er allemaal mee kan? Hoe je met DW Pro je werkproces optimaal ondersteund? Solera heeft vier consultants in dienst. Zij komen graag op locatie bij een schadeherstelbedrijf. Ook bij jou! Van links naar rechts: René, Mathieu, Peter en Daniël

Wil je meer weten over DW Pro en de verschillende modules? Wat je er allemaal mee kan? Hoe je met DW Pro je werkproces optimaal ondersteund? Solera heeft vier consultants in dienst. Zij komen graag op locatie bij een schadeherstelbedrijf. Ook bij jou!
Van links naar rechts: René, Mathieu, Peter en Daniël

DW boekhouding

Nog maar even en dan is het zover, een nieuw jaar begint, en dus ook het nieuwe boekjaar. Wist u dat er binnen DW pro ook een geïntegreerde boekhoudmodule beschikbaar is?

DW boekhouding geeft zeer accurate informatie over omzetcijfers, openstaande posten, posities van debiteuren en nog veel meer. Doordat de boekhouding geïntegreed is in het backoffice pakket is financiele informatie real-time beschikbaar voor gefundeerde analyses en overzichten over elke gewenste periode, klant, opdractgever of een selectie naar eigen keuze.

De efficiëntie van dit boekhoudpakket zit hem in de volledige integratie in DW pro. Factureren, inboeken, grootboekrekeningoverzichten en openstaande debiteurenlijsten, BTW-aangiftes, alles is voortaan in één oogopslag zichtbaar met één druk op de knop binnen uw bekende backoffice omgeving.

Wellicht is het aankomend nieuwe boekjaar een mooie gelegenheid voor u om eens een vrijblijvende afspraak te maken met ons voor een uitgebreide demonstratie over de werking van DWboekhouding en de voordelen (ook financieel) die het uw bedrijfsvoering kan geven eens op een rij te zetten.