Zeist, februari 2019 – Software- en databedrijf Solera Nederland introduceert de nieuwste versie van Audascan, de toonaangevende informatiebron van voertuiginformatie voor verzekeraars en volmachten.

Audascan – Automotive Data Scan – levert al meer dan 20 jaar hoogwaardige en gedetailleerde voertuiginformatie op basis van kenteken of type voertuig.  Deze informatie wordt voornamelijk gebruikt bij premie berekeningen en acceptatie van autoverzekeringen door verzekeraars en volmachten.

Met de nieuwste release van Audascan kan nog meer informatie over voertuigen worden weergegeven: er zijn inmiddels bijna 150 datavelden opgenomen in deze dienst. Audascan 360 is uitgebreid met informatie over de reparatie kosten, reparatie frequentie en veiligheid van voertuigen op basis van miljoenen verwerkte schadeclaims*, de beschikbaarheid van standaard en optionele ADAS (Advanced Driver Assistance Systems), meldcodes, sportiviteitsratio’s, diefstalgevoeligheid en de kans op diefstal van onderdelen. Dankzij deze data kunnen verzekeraars hun risico’s beter inschatten, hun premie berekening modellen verbeteren, en werken aan een meer geavanceerd acceptieproces voor hun verzekeringsproducten.

Fred Slikker, managing director bij Solera Nederland en area managing director van Solera Benelux, is verheugd over de nieuwe release van Audascan 360: “De veranderingen in het Nederlandse wagenpark zijn een zeer belangrijk thema voor onze klanten. Onze klanten hebben dringend behoefte aan inzicht in de impact hiervan op de verzekerbaarheid van auto’s naar de toekomst toe. Audascan 360 biedt onze klanten een beter inzicht in deze vraagstukken.”

* De volledige schadeclaimgeschiedenis is beschikbaar via de service SVP (Schade VerledenPas).

 

Over Solera
Solera Nederland is onderdeel van het Amerikaanse Solera Holding Inc., de wereldwijde marktleider in data en software waarmee het bezit van auto’s en huizen gefaciliteerd wordt en digitale identiteiten beschermd worden. De Solera bedrijven bieden een volledig assortiment aan met name de verzekerings- en automotive sector. In Nederland zijn ruim 190 Solera-medewerkers actief bij de dochterbedrijven Audatex, AUTOonline, Colimbra, Autodata, Digidentity en Market Scan.

 

Meer informatie
Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van de nieuwe versie van Audascan of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via audascan360@solera.nl