Per 24 februari heeft Solera Nederland de activiteiten van Colimbra Holding B.V. (“Colimbra”) overgenomen, inclusief de activiteiten van VolmachtBeheer B.V.

Solera Nederland versterkt met de overname van Colimbra haar rol als innovatieve dienstverlener binnen de verzekeringsmarkt. “Deze overname stelt ons in staat de ontwikkeling van cruciale diensten voor de verzekeringsmarkt te versnellen en uit te breiden rondom thema’s als schadelastbeheersing, procesoptimalisatie, informatiemanagement en distributie”, aldus Fred Slikker, Managing Director van Solera Nederland.

Colimbra’s oprichters en aandeelhouders Bram Doveren, Jacco van Leeuwen en Ronald van den Berg zijn blij met de overname door Solera. “Solera Nederland is voor Colimbra een logische partner, waarmee wij al geruime tijd samenwerken op diverse domeinen. Deze transactie en intensieve vorm van samenwerking stelt ons in staat om nieuwe en innovatieve proposities sneller te realiseren en aan de markt aan te bieden.”

Colimbra’s 27 medewerkers blijven werken vanuit de vestigingen in Hoofddorp en Baarn. De komende maanden werken partijen aan een verdere optimalisatie en innovatie van het product portfolio. Het nieuwe portfolio en een roadmap naar de toekomst zullen partijen vervolgens gezamenlijk aan de sector presenteren.

Over Solera:

Solera Nederland is onderdeel van het Amerikaanse Solera Holding Inc., de wereldwijde marktleiderin data en software waarmee het bezit van auto’s en huizen gefaciliteerd wordt en digitale identiteiten beschermd worden. De Solera bedrijven bieden een volledig assortiment aan met name de verzekerings- en automotive sector.  In Nederland zijn ruim 190 Solera-medewerkers actief bij de dochterbedrijven ABZ, AUTOonline, Commerce Delta, Autodata, Digidentity en Market Scan.

Over Colimbra:

Colimbra biedt ICT-oplossingen voor distributievraagstukken van verzekeraars. Het bedrijf ontwikkelt en implementeert innovatieve en praktische softwareoplossingen en levert een belangrijke bijdrage aan de innovatie van distributieprocessen in de financiële branche. Colimbra stond onder meer aan de wieg van de GIM-technologie en is toonaangevend in ketenoplossingen voor financiële dienstverleners. Meer informatie op: www.Colimbra.com.

Over VolmachtBeheer:

VolmachtBeheer ondersteunt en regelt al het informatieverkeer tussen gevolmachtigden, volmachtgevers en overige partijen die actief zijn in de volmachtmarkt en levert innovatieve oplossingen op het gebied van ketenintegratie. Al vanaf 2004 werkt VolmachtBeheer actief samen met de NVGA. Meer informatie op: www.volmachtbeheer.nl.