Auto’s zitten tegenwoordig steeds voller met technische systemen om steeds beter in te spelen op de wensen van de klant. Die toenemende complexiteit leidt bij schadegevallen tot meer onzichtbare schade aan deze elektronische systemen. Vehicle Health Check scant het voertuig op de werking van elektronische onderdelen en geeft in een rapportage weer welke onderdelen succesvol werken en welke onderdelen een storing bevatten. Bij het rapporteren van de storing wordt tevens een foutcode meegegeven met een beschrijving die helpt om de oorzaak van de verstoring te vinden.


Optimale integratie

Vehicle Health Check heeft een integratie met Dw pro en DWgo!. Met deze functionaliteit maakt u het schadedossier met één druk op de knop nog completer door het uitleesresultaat van het voertuig geheel automatisch als PDF document toe te laten voegen aan het juiste dossier. Hiermee faciliteert Vehicle Health Check een tijdsbesparing, omdat uitleesrapporten niet meer handmatig toegevoegd hoeven te worden aan het dossier.

VHC3-4.png


Klaar voor de toekomst

Met zeer regelmatige updates (meerdere keren per week) wordt de dekkingsgraad van Vehicle Health Check continu op een hoog niveau gehouden.  Deze updates worden “over the air” geïnstalleerd met één druk op de knop en alleen als u dat wilt. Indien een update toch even niet gelegen komt, omdat u bijvoorbeeld een voertuig moet uitlezen, dan is dat geen probleem en installeert u de update op een later moment. Solera werkt continu aan haar dienstverlening en naast de wekelijkse updates streven we er ook naar om nieuwe functionaliteiten toe te voegen aan deze dienst.

Service

Storingen aan Vehicle Safety Check kunnen op werkdagen tussen 08:00 uur en 18:00 uur telefonisch gemeld worden bij onze Service Beheerders op het nummer 0800 - 225 52 29. Vermeld daarbij dat u een storing heeft aan de Vehicle Health Check dienstverlening. Houdt daarbij het serienummer van de tablet bij de hand.

Compleet

Vehicle Health Check wordt als compleet pakket aangeboden in een operational lease constructie. Voor een vast bedrag per maand ontvangt u de hardware, software, updates en ondersteuning.


VHC3-2.jpg

Use case VHC

Een klant meldt zich aan de balie met schade aan het voertuig. Direct loopt u met de klant mee naar het voertuig en koppelt de Vehicle Health Check OBD2 stekker aan het voertuig. Met de automatische voertuigherkenning toont de Vehicle Health Check software op de tablet het juiste voertuig op het scherm (merk, type en bouwjaar) en start u het scanproces van het voertuig binnen enkele seconden. Tijdens het scannen loopt u, met de tablet in uw handen, samen met de klant naar binnen om de intake verder te bespreken. Tijdens de intake wordt het scanproces afgerond en worden de resultaten van de voertuigscan direct met klant besproken. Eventuele storingen die niet gerelateerd zijn aan de schade bespreekt u direct met de klant en bespaart discussies achteraf. Met één druk op de knop voegt u het resultaat toe als PDF in Dw pro en rondt u de intake af.

Na het herstel van het voertuig wordt het voertuig meegegeven om gewassen te worden in de wasstraat. Voordat u de auto in de wasstraat rijdt, koppelt u de Vehicle Health Check OBD2 stekker aan het voertuig en start u het inleesproces. Nog voordat het voertuig uit de wasstraat komt, is het uitleesproces al afgerond.

In Dw pro staan 2 uitleesrapporten met elk een toevoeging of het een scan in het voor- of naproces betreft.


VHC.png

Voordelen

  • In huis uitvoeren van scans en resetten van foutcodes (geen specialistische kennis vereist).

  • Dossier integratie. Maak uw dossier met één handeling nog completer door het automatisch laten toevoegen van de diagnostische voor- en eindrapportage.

  • Intuïtieve en gebruiksvriendelijke software.

  • Snel en efficiënt uitlezen van voertuigen.

  • Dekt alle elektronische systemen.

  • Dekt meer dan 60 voertuigmerken.

  • Werkt volledig standalone via WiFi, geen PC of laptop nodig.

  • Automatische voertuigselectie