DW Pro (voorheen Delta/W) is al jaren het meest stabiele en krachtige backoffice systeem in de markt. Dat komt omdat Solera het full options backoffice-systeem continu optimaliseert en uitbreid. Dat gebeurt altijd samen schadeherstellers. Onlangs was er weer een grote update.

“DW Pro updates komen bijna altijd voort uit een vraag of behoefte van onze gebruikers”, vertelt Richard van Gool, een van de software ontwerpers van DW Pro. “Zij weten natuurlijk als geen ander wat nodig is om het schadeherstelproces nóg efficiënter te maken en dus tijd en kosten te besparen. We luisteren goed en zoeken oplossingen voor problemen waar ze in hun bedrijfsvoering tegenaan lopen. Zo zorgen we ervoor dat DW Pro de standaard blijft voor de branche.”

Meer inzicht in de planning

Ook met de laatste grote update van de Werkplaats App van DW Pro, komt Solera tegemoet aan wensen van de herstelbedrijven. Zo is het nu mogelijk om per afdeling of medewerker dossierinformatie overzichtelijk weer te geven. Zij krijgen daarmee meer inzicht in de planning. Richard: “Dan weten niet alleen de frontoffice en de werkplaatschef wat de volgende werkzaamheden zijn. De medewerker ziet in de app nu zelf ook wat er van hem verwacht wordt. Dat voorkomt een hoop heen en weer lopen naar de chef of receptie.”

Er zijn nog enkele overzichten toegevoegd aan de app. Richard: “Die geven inzicht in wat er in het schadebedrijf plaatsvindt op die dag. Bijvoorbeeld wat er binnenkomt en wat er aan het eind van de dag klaar moet zijn.”

Werkzaamheden apart uitklokken

Een andere wens was de mogelijkheid om in de Werkplaats App werkzaamheden apart uit te kunnen klokken. Richard geeft een voorbeeld. “Als twee auto’s tegelijk in de spuiterij staan, werd de tijd vaak gewoon door twee gedeeld en geklokt. Ook als het bij één auto alleen maar om een spiegelkap ging en bij de andere om de volledige zijkant. De nieuwe Werkplaats App leidt tot een meer realistische tijdregistratie.”

Werkplaats-app.png

Lees de releasenotes!

Solera brengt met grote regelmaat nieuwe updates uit. DW Pro is nooit af. Richard: “Soms zijn het alleen technische updates die verder niet merkbaar zijn in het gebruik of de beleving van DW Pro, maar essentieel om een dergelijk pakket goed te laten blijven presteren. We geven regelmatig releasenotes uit. Ik raad iedereen altijd aan die te lezen om op de hoogte te blijven van alle nieuwe mogelijkheden. Dat kan je later veel tijd en geld schelen.”

Onderzoek naar de toekomst

De wereld van de schadeherstelbranche is aan het veranderen, stelt Richard. Er spelen tal van ontwikkelingen. Bijvoorbeeld de toenemende invloed van elektroniche systemen op het herstelproces. “Maar er zijn nog veel meer ontwikkelingen die invloed hebben op de bedrijfsvoering. We merken dat die bijvoorbeeld leiden tot andere planningsbehoeften. Daar doen we nu samen met schadeherstellers onderzoek naar. Want uiteindelijk willen we dat DW Pro dé standaard blijft. De erkenning die we van onze klanten krijgen, daar doen we het voor!”