Waarom Audascan 360

Op basis van een kenteken of zoekstructuur wordt een voertuig binnen Audascan geïdentificeerd en wordt alle voertuiginformatie geleverd die noodzakelijk is voor het maken van een calculatie. Dit kan een offerte voor een verzekeringspolis zijn, maar ook een prijsbepaling voor standaard reparatie of onderhoudswerkzaamheden.

De automatische aanlevering van gestandaardiseerde en gedetailleerde voertuiginformatie biedt verzekeraars, gevolmachtigden en hun klanten de mogelijkheid tot een snel en laagdrempelig offerte proces. Audascan sluit aan op de meest gebruikte offerte programmatuur in de verzekeringsbranche en een foutloze en uniforme vastlegging in de polisadministratie en draagt bij aan tijd- en kostenbesparing op andere afdelingen.

Ook ten behoeve van het identificatie- en schadeproces levert Audascan specifieke voertuiginformatie. Met behulp van Audascan zijn de betrokken partijen in staat om klantvragen en schademeldingen sneller en geautomatiseerd af te handelen.

Daarnaast biedt Audascan de mogelijkheid uw gehele portefeuille periodiek te verrijken met gestandaardiseerde en actuele informatie over het voertuig en de dagwaarden, waarmee u direct inzicht heeft in het totaal verzekerd risico.

Kenmerken en eigenschappen

Audascan bevat alle beschikbare RDW voertuiginformatie die voor personenauto's wordt aangevuld met additionele technische en commerciële informatie, de actuele waarde en een zestal foto's. Daarnaast bevat Audascan aanvullende informatie over motoren, bromfietsen, elektrische (motor)fietsen en bedrijfswagens tot 3500 kg.

De geleverde informatie is primair bedoeld voor het gebruik door verzekeraars waarbij veel aandacht wordt besteed aan premie- en risico bepalende factoren zoals de door de consument betaalde prijs.

In veel standaard pakketten is de Audascan koppeling standaard opgenomen en worden de binnen Audascan gehanteerde omschrijvingen en coderingen gebruikt.

Beschikbaarheid

Omdat Audascan een defacto marktstandaard is wordt in veel standaard programmatuur voor verzekeringsoffertes en backoffices gebruik gemaakt van Audascan informatie. Hierdoor wordt voorkomen dat in diverse fases van het offerte proces verschillende uitgangspunten voor het vaststellen van de offerte worden gebruikt.

Doelgroep

Audascan bevat informatie die van toegevoegde waarde is voor iedereen die behoefte heeft aan gestandaardiseerde commerciële, technisch en/of financiële informatie over voertuigen.

Audascan 360

• Actueel en volledig, tot 150 datavelden met risicobepalende voertuiggegevens.

• Juiste consumentenprijs voor vaststellen premiehoogte.

• Directe signalering van uitzonderingen zoals import, taxi en RDW statussen.

• Snelle implementatie tegen lage kosten.


Toegang

Met Solera certificaten wordt de identiteit van gebruikers met toegang tot Audascan gegarandeerd en wordt gezorgd dat de gebruiker toegang krijgt. Authenticatie verloopt via een persoonsgebonden Digitaal Paspoort of een server gebonden server certificaat

MEER INFORMATIE & AANVRAGEN

Mail naar audascan360@solera.nl voor meer informatie of wanneer u met ons in contact wilt komen om aan te sluiten op Audascan 360.