Locatie: Zeist

Solera Nederland

Solera Nederland is onderdeel van het Amerikaanse Solera Holding Inc., de wereldwijde marktleider in data en software waarmee het bezit van auto’s en huizen gefaciliteerd wordt en digitale identiteiten beschermd worden. De Solera bedrijven bieden een volledig assortiment aan met name de Verzekerings- en Automotive sector.  In Nederland zijn meer dan 200 Solera-medewerkers actief bij een van de Solera bedrijven (AUTOonline, Colimbra, Commerce Delta, Autodata, Digidentity, Market Scan en Volmacht Beheer). Bekende Automotive producten zijn o.a. Audatex calculaties, DW backoffice en AutoData WheelerDelta.


Account Manager Automotive

Ben jij een enthousiaste accountmanager die graag de weg op wil, zelfstandig kan en wil opereren, resultaat gedreven is, affiniteit met automatisering en/of de Automotive branche heeft en een carrière wil starten bij een toongevend speler in de Automotive ? Dan is de functie van Account Manager  (Automotive) iets voor jou!

In deze uitdagende rol rapporteer je aan de Directeur Business Development. Het is een veelzijdige en zelfstandige functie en het is jouw specifieke verantwoordelijkheid om onze klanten te helpen met behulp van Solera diensten hun processen verder te optimaliseren.

Als Account Manager ben je hét gezicht van Solera bij onze klanten in jouw regio. Jouw klanten zijn hoofdzakelijk Schadeherstelbedrijven, maar ook autodealers en universele garages. Voor hen ben je een echte sparringpartner. Je denkt met hen mee, inventariseert behoeftes en biedt op basis daarvan op waarde gebaseerde oplossingen aan op het gebied van data, software en procesoptimalisatie . Hierin wordt je ondersteund door je manager, collega (key)accountmanagers, product-owners en consultants. Jouw functie bestaat voornamelijk uit het bezoeken van klanten waarmee je een langdurige relatie opbouwt. Samen met je collega’s zorg je ervoor dat we zo veel mogelijk waarde toevoegen voor onze klanten en dat jullie samen je doelstellingen halen.

Bij onze organisatie en klanten past een Account Manager die ondernemend en gedreven is maar wel met beide benen op de grond staat. Je neemt je van nature je eigen verantwoordelijkheid en bent daarnaast  pragmatisch en doelgericht ingesteld. Jouw commerciële en communicatieve vaardigheden zijn uitstekend en je bent bereid om daarin (verder) gecoacht te worden. Je bent zelf-startend en vindt het heerlijk om veel bij klanten te zijn. Je schakelt makkelijk op verschillende niveaus, zowel bij de klant als binnen Solera.


Je bent:

  • Positief ingesteld, hebt een hands-on mentaliteit en kan omgaan met ambitieuze targets.

  • Iemand met minimaal 3-5 jaar ervaring in de buitendienst of sales die houdt van vrijheid en zelfstandigheid in zijn of haar werk

  • Iemand die tegelijkertijd succesvol kan zijn in een commerciële adviesrol maar ook doelgericht op zijn/haar targets afgaat.

  • Bij voorkeur iemand die (commerciële) affiniteit heeft met Automotive bij bijvoorbeeld Software-, onderdelen-, paint, non-paint- of andere leveranciers en dienstverleners.

  • Communicatief zeer vaardig is (ook in het Engels) en die gemakkelijk met alle lagen bij de klant en binnen de organisatie kan spreken.

  • In het bezit van MBO+ denk en werkniveau op gebied van techniek en/of commercie en je bezit bovengemiddeld analytisch vermogen

  • Een teamspeler die zich thuis voelt bij een vooruitstrevende en ambitieuze maar ook een no nonsens organisatie.

  • Flexibel en leergierig waarbij je in staat bent om d.m.v. coaching maar ook zelfstandig je skills en kennis naar een hoger niveau te brengen.

  • Positief ingesteld, hebt een hands-on mentaliteit en kan omgaan met ambitieuze targets.

Herken je jezelf in bovenstaande dan maken wij graag kennis met je en zijn benieuwd naar je ervaringen en ambities. Liefst doen we dat aan de hand van een mail waarin je verteld wie je bent en een CV zodat we een idee krijgen wie onze nieuwe collega kan worden.


Neem hiervoor contact op met: hrm@solera.nl