Locatie - Zeist

Solera Nederland

Solera Nederland is onderdeel van het Amerikaanse Solera Holding Inc., de wereldwijde marktleider in data en software waarmee het bezit van auto’s en huizen gefaciliteerd wordt en digitale identiteiten beschermd worden. De Solera bedrijven bieden een volledig assortiment aan met name de Verzekerings- en Automotive sector.  In Nederland zijn meer dan 200 Solera-medewerkers actief bij een van de Solera bedrijven (AUTOonline, Colimbra, Commerce Delta, Autodata, Digidentity, Market Scan en Volmacht Beheer). Voor meer informatie, zie de website http://www.solera.com/of http://www.solera.nl/.


Product Owner Automotive

Voel jij je thuis in het snijvlak van Business en Development en IT? Ben je creatief en heb je een visie over productontwikkeling? Werk je graag samen met verschillende stakeholders, analisten, architect en developers? Dan is de functie van Product Owner (Automotive) iets voor jou!

In deze uitdagende rol rapporteer je aan de Directeur Business Development en werk je actief samen met een aantal Business Analisten en Developers om de cyclus van user-stories naar geïmplementeerde features efficiënt te laten verlopen en op Agile wijze de kwaliteit van automotive  oplossingen te verbeteren en te waarborgen. In jouw rol ben je verder verantwoordelijk voor het product management verschillende automotive diensten.

Als Product Owner heb je veel vrijheid en een grote verantwoordelijkheid voor jouw product(en). Je initieert en organiseert, met het doel om maximale business waarde te realiseren met wat jouw tribe oplevert. Dit betekent dat je de backlog van de user stories en de prioritering daarvan bepaalt. Je hebt dus ook de verantwoordelijkheid om werk te accepteren of te weigeren voor je team. De belangen van alle relevante stakeholders weeg je op tijd, helder en transparant mee. En met de Product Owners van andere squads stem je onderlinge afhankelijkheden in de backlogs af. Bij alles wat je doet ligt de focus op het centraal stellen van het klantbelang en daarmee op het optimaliseren van de business value.

Jij bent een communicatief sterk persoon die weet wat er speelt binnen de organisatie. Jij staat voor je team en onderhoudt goede contacten met de business. Je vertaalt een visie en klantbehoefte naar epics, features en user stories en stel je prioriteiten. Je onderkent samenhang/afhankelijkheden tussen de diverse user stories en eventuele afhankelijkheden met andere tribes en squads. Je levert een bijdrage aan het slagvaardiger, effectiever en minder complex maken van de business unit Car & Claims. Je bereikt jouw doelen samen met collega’s binnen en buiten de squads.

Jij bent een ervaren Product Owner en hebt kennis van:

De strategie en doelstellingen van jouw klanten en van de producten en diensten van jouw tribe

·         De agile way of working en de scrum-methode

·         Business en IT-architectuur

·         Products & portfolio management

·         Data Management

·         Project Management

·         Workflow management

·         Selfservice BI

·         Nieuwe technologie Interesse?

 

Interesse neem contact op met; hrm@solera.nl