Locatie - Zeist

Solera Nederland

Solera Nederland is onderdeel van het Amerikaanse Solera Holding Inc., de wereldwijde marktleider in data en software waarmee het bezit van auto’s en huizen gefaciliteerd wordt en digitale identiteiten beschermd worden. De Solera bedrijven bieden een volledig assortiment aan met name de Verzekerings- en Automotive sector.  In Nederland zijn meer dan 200 Solera-medewerkers actief bij een van de Solera bedrijven (AUTOonline, Colimbra, Commerce Delta, Autodata, Digidentity, Market Scan en Volmacht Beheer). Voor meer informatie, zie de website http://www.solera.com/of http://www.solera.nl/.


Business Development Manager Automotive (Claims)

Word jij onze nieuwe Business Development Manager en ben je op zoek naar een uitdagende functie? Als Business Development Manager ben je continue bezig met het ontwikkelen van relevante diensten voor onze klanten op het snijvlak van schadeherstel en claims-management.

Uitdagingen: Als Business Development Manager draag je bij aan het vergroten van de innovatiekracht van de businessunit Car & Claims binnen Solera. Je initieert ontwikkeling in nieuwe business domeinen, ontwikkelt diensten voor herstellers, verzekeraars en dealerbedrijven en werkt aan continue verbetering van werkwijzen. In deze richtinggevende rol realiseer je relevantie voor alle stakeholders in de branche en stretch je de scope van Solera. Je neemt de organisatie hier op enthousiaste wijze in mee.

Je verantwoordelijkheden: Je analyseert macro-economische ontwikkelingen in de markt en brengt kansen en bedreigingen in beeld. Je volgt de marktontwikkelingen in zowel de vraag- als aanbodzijde als geheel en meer gedetailleerd, gericht op Automotive claims handling. Je ontwikkelt een visie op mogelijkheden voor nieuwe verdienmodellen en markten/klanten en formuleert BU-overschrijdende ontwikkelprojecten. Je realiseert relevantie voor en daarmee binding van onze stakeholders en overige business doelstellingen gericht op een succesvol resultaat voor Solera. Je leidt de implementaties van nieuwe proposities tot en met de borging in de staande organisatie. Je beheert de ontwikkelde proposities (incl. omzetverantwoordelijkheid). Je adviseert senior management (on)gevraagd over visie, strategie en new business kansen rondom te ontwikkelen domeinen met een fact-based onderbouwing


Wat breng jij mee?

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Business Development Manager een aantoonbaar HBO+ niveau. Je hebt ervaring met het uitwerken van (commerciële) strategieën en development vraagstukken bij voorkeur binnen het Automotive of Claims handling domein. Je weet een lange termijn visie door te vertalen naar concrete plannen en nieuwe projecten. Je hebt voldoende stevigheid om op verschillende niveaus een impactvolle gesprekspartner te zijn, inclusief stakeholder management, zowel in- als extern. Conceptueel en analytisch sterk. Creatief & pragmatisch in realiseren van resultaten. Je creëert effectieve samenwerking om doelstellingen te bereiken, je weet te verbinden. Creëert verandering en draagvlak op alle niveaus. Daarnaast heb je kennis van agile werken en heb je affiniteit met de Automotive branche.

Interesse neem contact op met ; hrm@solera.nl