Functie-inhoud

Als Technisch Implementatie Consultant maak je onderdeel uit van het Software development team binnen de business unit Car & Claims. Deze business unit is verantwoordelijk voor producten/diensten voor onze klanten binnen onder andere de schade-, lease- en verzekeringsmarkt. In nauwe samenwerking met de commerciële functies binnen het bedrijf werkt het team aan de ontwikkelingen en uitbreiding van dienstverlening binnen deze klantgroepen. Solera Nederland heeft ambitieuze doelstellingen voor de toekomst en is dan ook veel focus en aandacht voor de realisatie van nieuwe producten en diensten.

Als Technisch Implementatie Consultant ben je een belangrijke schakel bij het bedenken, realiseren en uitwerken van onze nieuwe diensten en klanten. Je realiseert deze diensten door een combinatie van configuratie binnen bestaande systemen en het bedenken, specificeren en testen van wijzigingen binnen bestaande systemen. Hierbij zal je zowel actief samenwerken met ons lokale ontwikkelteam maar ook veel in contact staan met Solera collega’s in andere landen.

Je werkt veel samen met product owners aan projecten voor nieuwe diensten en uitbreidingen aan bestaande software. Daarnaast ben je betrokken bij de uitrol van complexere diensten bij onze klanten. In veel gevallen gaat het binnen projecten om het aanpassen van internationale producten en diensten om deze te integreren en aan te passen aan de Nederlandse markt. Hierbij variëren de werkzaamheden van het bedenken van architectuur, specificeren van wijzigingen tot het testen van de uiteindelijke systemen en processen.


Werkzaamheden

In deze rol vorm je in een internationale omgeving een belangrijke rol tussen onze lokale en Internationale ontwikkelteams. Voor een groot deel van de dienstverlening van het team wordt gebruikt gemaakt van een door Solera ontwikkeld Claims platform dat in vele landen gebruikt wordt voor het ontsluiten van diverse producten en diensten binnen de het schade en claims proces.

Als Technisch Implementatie Consultant:

 • Ben je verantwoordelijk voor de inrichting en configuratie van nieuwe processen en diensten binnen het Solera platform.
 • Ben je actief betrokken bij het vertalen van internationale innovatie naar oplossingen voor de Nederlandse markt
 • Ontwerp je samen met collega’s en klanten geheel nieuwe diensten en oplossingen binnen het platform op basis van beschikbare componenten en zorg je ook dat deze oplossingen gerealiseerd worden.
 • Denk je actief mee over de verdere ontwikkeling van het platform en ontwerp en specificeer je nieuwe functies.
 • Vorm je de verbinding tussen commercie/klanten en interne ontwikkelaars voor lokale ontwikkeling.
 • Test je of de gerealiseerde wijzigingen aan de specificaties voldoen.
   

Functie-eisen
Voor deze rol vragen wij het volgende:

Opleidingen, vakkennis en competenties

 • Relevante, technische afgeronde HBO/WO opleiding;
 • Minimaal 2 jaar ICT-ervaring in een commerciële omgeving;
 • Kennis en begrip van ICT en klantprocessen bij voorkeur opgedaan binnen de verzekerings- en automotive markt
 • Analytisch sterk en accuraat
 • Een klantgerichte, resultaatgerichte instelling
 • Creatief en oplossingsgericht
 • Goede communicatieve vaardigheden, zowel schriftelijk als face-to-face
 • Goede beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal in woord en geschrift 
   

Technologieën, tools en frameworks

 • Kennis van en ervaring met Internet technologieën en web services;
 • Kennis van en ervaring met Test tooling (zoals bijvoorbeeld SoapUI en Selenium)
 • Kennis van en ervaring met het configureren/modelleren van software (zoals bijvoorbeeld Mendix, Blueriq, Business Rules Engines) is een pre.
   

Over Solera Nederland
Solera Nederland levert slimme IT-diensten op het gebied van communicatie, informatie en schade in de automotive-  en verzekeringsbranche. Dankzij onze diensten/producten kunnen klanten efficiënter communiceren, samenwerken, nauwkeurige risicoanalyses maken en betrouwbare schadeberekeningen opstellen. We zetten standaarden neer, leveren vaste bouwstenen en ontwikkelen nieuwe oplossingen.

Solera Nederland is onderdeel van de wereldwijde Solera Holding dat in meer dan 70 landen een volledig assortiment biedt in technology solutions, shared services en consulting voor de verzekerings- en automotivesector.

 

Over  het Software Development team binnen Car & Claims

Binnen Solera Nederland is het Software Development team binnen de Car & Claims Business unit verantwoordelijk voor het realiseren van de software producten en diensten. Daarnaast is het team aanspreekpunt voor collega’s die support verrichten wanneer zij bij het leveren van support aan onze klanten in de 2e/3e lijn niet tot een oplossing komen. IT functioneert binnen onze organisatie dicht tegen de Commerciële organisatie aan en IT collega’s gaan ook mee naar klanten in (pré-)sales trajecten of tijdens een project. Wij spelen een cruciale rol in de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten.