Security is een belangrijk item in elke vorm van dienstverlening en wordt de komende tijd nog belangrijker. Wij bewaken daarom onze systemen op veiligheidsaspecten en waar nodig voeren wij updates uit op onze systemen. 

Binnenkort zullen wij weer een update uitvoeren. Wij zullen daarbij TLS 1.0 uitzetten en "SSLHonorCipherOrder" activeren, gezien TLS 1.0 niet langer als veilig gekenmerkt kan worden. De update heeft gevolgen voor alle Solera-diensten.

Wij gaan (zoals u van ons gewend bent) eerst de updates testen op onze demo omgeving. Hierna maken wij een risico inschatting op onze dienstverlening voordat wij de update doorvoeren op de productie omgeving. De upgrade op de demo omgeving biedt u tevens de mogelijkheid om vast te stellen of diensten waar u gebruik van maakt vanuit uw systeemconfiguratie nog blijven functioneren. Wanneer u er zeker van wilt zijn dat dit het geval is, adviseren wij u een test uit te voeren.

Vanaf woensdag 28 maart 2018 is deze update live op onze demo omgeving. Productie update zal op 15 oktober 2018 plaatsvinden.


Wat betekent dit concreet voor u?

Deze wijziging heeft tot gevolg dat wij alleen nog Windows 7 / Internet Explorer 11 of hoger ondersteunen.

Indien u nog met oudere versies (zoals Windows XP of oudere versies van Internet Explorer) werkt, dan raden wij u, los van bovenstaande, nadrukkelijk aan om uit veiligheidsoverwegingen uw systeem zo spoedig mogelijk te upgraden.

Indien u gebruik maakt van onze demo omgeving en er vanaf woensdag 28 maart 2018 problemen ontstaan aan uw kant op de demo omgeving van onze applicaties, dan kan dit met deze upgrade te maken hebben. U kunt dan het beste contact opnemen met uw systeembeheerder om na te gaan of uw systeem verouderd is.


Zodra wij verdere wijzigingen gaan doorvoeren op de productie omgeving van onze applicaties, informeren wij u direct hierover.

Wanneer de upgrade onoverkomelijke problemen met zich mee brengt, hebben wij de mogelijkheid om (voor een beperkte periode) terug te gaan naar de “oude” configuratie van de demo omgeving (Roll-back). Wij adviseren u dan ook om voor een test altiijd de actuele status van de demo omgeving te controleren.. Immers het zou kunnen dat er in de tussentijds een roll-back is uitgevoerd.  De actuele status vindt u op deze pagina. 

Wij verzoeken u dit bericht met spoed te delen met uw systeembeheerder of IT afdeling om na te gaan of uw back-office systemen geen issues opleveren met deze update. 

Zij kunnen dan nagaan of deze wijzigingen impact kunnen hebben aan uw kant.

Indien u verdere vragen heeft, dan kunt u die stellen via ons support portaal.
 

Met vriendelijke groet,
Solera Nederland

Wilt u meer informatie over TLS kijk dan hier.
Wilt u weten hoe wij omgaan met de nieuwe AVG regelgeving, kijk dan hier.


Actuele status

Vanaf 10 april (09:00) zullen wij TLS 1.0 weer de-activeren op de demo omgeving (demo.abzportal.nl).


Per 3 april 2018 13:00 uur is TLS 1.0 op de demo omgeving van Solera weer actief.


Woensdag 28 maart 2018 omzetting Demo omgeving.