Dienst

RDW Services

Wanneer

17 - 25 april 2019

Tijdstip

07:30


Update 25-04-2019 09:30

Het automatisch en handmatig wijzigen van het wachtwoord van het RDW account werkt weer sinds gistermiddag, woensdag 24 april, 12:15 uur.

Mocht u nog problemen hebben met onze dienst RDW Services, dan verzoeken wij u vriendelijk om contact met de RDW op te nemen om uw account te laten resetten naar het initiële wachtwoord.
U dient hiervoor wel in het bezit te zijn van het eerder door de RDW verstuurde initiële wachtwoord per brief of mail bij aansluiting. Zo niet, dan kunt u deze opvragen bij de RDW, meld hierbij dat het gaat om uw 031-accountnummer.

Wanneer u dit heeft gedaan kunt u contact opnemen met onze support afdeling op nummer:
0800 - 225 52 29, optie 1 indien Solera uw wachtwoord automatisch wijzigt.

Mocht u uw wachtwoord zelf wijzigen, dan kunt u het initiële wachtwoord wijzigen naar een eigen wachtwoord via die hiervoor aangeboden tool. Indien u hiervoor het Informatieportaal gebruikt, vergeet dan niet om de optie, Accountgegevens opslaan, aan te vinken wanneer u het wachtwoord wijzigt.

Excuses voor het ongemak!


Update 23-04-2019 11:02

Er wordt momenteel gewerkt aan een definitieve fix welke gepland staat om morgen overdag live te worden gezet op productie. Dit heeft minimale impact en zal geen down-time veroorzaken van de service.
Voor nu wordt voor de geraakte klanten handmatig het wachtwoord gecorrigeerd.
Note: dit is een lopend issue. Dit houdt in dat in tijd nieuwe incidenten zich voordoen. Op basis van logging en klantcontact worden de verlopen/incorrecte RDW accounts gecorrigeerd.


Wat/Toelichting

Wij ervaren op dit moment een storing met RDW Services. Deze storing veroorzaakt op dit moment:

  • Dat er geen gebruik gemaakt kan worden van RDW Services in het Informatie Portaal

  • Dat mutatiebestanden, de aan en afmeldingen verstuurd middels een postbus, nog niet verwerkt worden en in onze wachtrij blijven staan om verstuurd te worden.

Wij werken er hard aan de storing te verhelpen om zo de berichten alsnog door te kunnen sturen naar de RDW voor verwerking en het Informatie Portaal beschikbaar te maken voor RDW Services gebruikers.

Er volgt zo spoedig mogelijk een update.