Stichting Centraal Informatie Systeem (CIS) met haar diensten FISH, Compliancy Check (CC) en CIS Referentie Tool (CRT) zijn vandaag overgegaan van Solera Nederland naar een nieuwe serviceprovider.

Beide partijen hebben zich optimaal ingespannen om de onderbreking van de dienstverlening voor de verzekeraars en volmachten tot een minimum te beperken. 1 december 2018 om 9.00 uur starten de werkzaamheden en in de loop van de dag zullen genoemde CIS diensten beschikbaar zijn in de nieuwe omgeving van CIS voor de dagelijkse raadplegingen door CIS deelnemers.

Per 1 december 2018 stapt CIS over naar provider Conclusion. Dit heeft consequenties voor het toekennen van autorisaties op het Digitale Paspoort en ABC certificaten van Solera/Digidentity. Op dit moment is het een one-stop-shop, wat inhoudt dat het certificaat aanvragen en het toekennen van autorisaties via het Self Service Portaal van Solera/Digidentity wordt aangevraagd. Dit gaat veranderen.

De aanvraag van het Digitale Paspoort en het ABC certificaat blijft bij Solera/Digidentity maar het toekennen van autorisaties voor FISH, Compliancy Check (CC) & CIS Referentie Tool (CRT) gaat per 1 december 2018 over naar het hiervoor ingerichte CISSystems Self Service Portaal (CSSP).


 Vragen

• Stuurt u een e-mail naar info@stichtingcis.nl

• Belt u met CIS 070-333 85 11

Wie kan autorisaties toekennen

Dit wordt de CISSystems Self Service Portaal Beheerder.


Overige diensten Solera blijven ongewijzigd

Alle bekende diensten van Solera zoals de TIME berichtendienst, de UBO check, MarketScan, VRA, en de vele Car & Claims oplossingen zijn onverminderd actueel en in ontwikkeling.