Solera

View Original

Audatex Product Informatie Mei 2023

Audatex productinformatie

42e Jaargang - Nummer 5

Mei 2023

Audatex / Merken informatie


Gecombineerde voorbereidingstijd (Herhaling)

Naar aanleiding van vragen uit de praktijk over het wanneer toepassen van aftrek van voorbereidingstijd bij meerdere materiaalsoorten, verwijzen wij u graag naar het document “Bijlage gecombineerde voorbereidingstijd” op onze Audatex Help-pagina (https://solera-nederland.squarespace.com/s/Bijlage-gecombineerde-voorbereidingstijd-ln2f.pdf)

Conform de tekstuele toelichting in dit document is de 5 AE aftrek alleen toepasbaar als van de 2de materiaalsoort één of meerdere onderdelen alleen worden voorzien van een deklaag / uitspuiten = bewerkingscode S / LB.
De tabel in de hierboven genoemde bijlage geeft dat ook visueel weer.

 

Merkoverleg VAG/Audatex

In de afgelopen VAG/Audatex-vergadering van 25 april is er voor het volgende model en de volgende werkzaamheden een besluit genomen over aanpassingen van arbeidstijden in het Audatex-systeem in Nederland:  

  • Volkswagen Passat (AEM 6E2): vernieuwen kniestuk dorpel achter (sedan & stationwagen).
    Deze aanpassing komt per 2 juni 2023 voor u beschikbaar.

  •  Volkswagen ID.3 (AEM 6I3): voor het vernieuwen van het panoramadak en het uit-/inbouwen van de hemel zijn de deelnemers aan het VAG/Audatex-merkoverleg geïnteresseerd in uw ervaringen met de arbeidstijden.


Status Proefcalculatie

Zoals u weet kan een Status Proefcalculatie gelden op nieuwe Audatex-modellen.
Wanneer de Status Proefcalculatie voor een Audatex-model actief is, dan is dat vanaf de introductie van dat Audatex-model in het Audatex-systeem. Met de Status Proefcalculatie wordt aan iedere Audatex-gebruiker extra aandacht gevraagd om het calculatie-resultaat met een nieuw (Audatex-)model nauwkeurig te beoordelen.

Als u afwijkingen in het calculatie-resultaat constateert ten opzichte van de praktijk adviseren wij u, bij voorkeur na overeenstemming tussen opdrachtgever en reparerende partij, de Audatex-normcalculatie waar nodig aan te passen.
De Audatex-merkoverleggen stellen het zeer op prijs als u de aangepaste calculatie d.m.v. een Audatex-melding indient, voorzien van gedetailleerde achterliggende technische argumentatie van de aanpassing. Zo zorgt ook u ervoor dat het Audatex-calculatieresultaat in de toekomst nog meer aansluit op de praktijk.

U herkent een Audatex-model met Status Proefcalculatie aan de tekst “P R O E F C A L C U L A T I E” bij Verklaringen onderaan de eindcalculatie. Gemiddeld houdt een nieuw (Audatex-)model de Status Proefcalculatie 1 jaar of 500 Audatex- calculaties, afhankelijk van wat het eerst wordt bereikt.

 

De onderstaande nieuwe en geactualiseerde Audatex-modellen zijn vanaf woensdag 3 mei 2023 voor u beschikbaar in Audatex.

Nieuw / geactualiseerd

See this content in the original post

Planning nieuwe Audatex modellen

See this content in the original post

NB: De daadwerkelijke uitlevering van deze nieuwe Audatex-modellen is onder voorbehoud.

Voor de actuele Audatex-assortimenten (beschikbare Personenwagens/Bestelwagens, Vrachtwagens en Motorfietsen) verwijzen wij u naar https://solera.nl/assortimentenlijst-audatex


Deze Audatex Product Informatie is eigendom van Solera Nederland©. De Audatex Product Informatie en de daarin vervatte informatie is uitsluitend bestemd voor gebruik door gelicentieerde Audatex-gebruikers. Het ongeoorloofd gebruiken, kopiëren of wijzigen van deze Audatex Product Informatie of delen daarvan is ten strengste verboden.