Solera

View Original

Audatex Product Informatie Januari 2022

Audatex productinformatie

41e Jaargang - Nummer 1

Januari 2021

Audatex / Merken informatie


Wij wensen u een succesvol en vooral gezond 2022!

AZT vooraankondiging spuitmateriaal

Op dit moment wordt de informatie van lakleveranciers door AZT verwerkt ten behoeve van het bepalen van de AZT spuitmateriaalprijzen 2022. De verwachting is dat wij deze rond het midden van januari in het Audatex-systeem beschikbaar hebben.

Wij houden u op de hoogte.

Codenummer voor inschakelen/laden HV-systeem

Voor het inschakelen en/of het laden van het HV-systeem hebben diverse fabrikanten een arbeidspositie hiervoor in hun tijdensysteem opgenomen. Voor voertuigen met een HV-systeem is hiervoor in Audatex het codenummer 9978 opgenomen. Deze vindt u terug in de zone “Bijbeh Werkzh Algemeen/Wielophanging”.

Als een fabrikant hier geen specifieke tijd voor heeft vastgesteld, dan heeft Audatex hiervoor 1AE opgenomen.

Codenummer voor Voertuig wassen

Vele fabrikanten hebben in hun tijdensysteem een tijd voorzien voor het wassen van een voertuig. Op internationaal verzoek is deze werkzaamheid opgenomen in Audatex.

Indien u het wassen van een voertuig in rekening mag brengen, dan voorziet Audatex hierin met het codenummer B 9926. De tijd is gebaseerd op die van de betreffende fabrikanten.

Uiteraard is het mogelijk om de tijd te overschrijven met de door u benodigde tijd of door een bedrag met mutatiecode HM.

Het codenummer is sinds juli 2021 beschikbaar gekomen bij alle nieuwe en ge-update modellen. De komende maanden zal het codenummer bij meer modellen beschikbaar komen.

Foutgeheugen uitlezen ook in zone Extra werkzaamheden

Voor het opgeven van de handeling ‘foutgeheugen uitlezen’ zijn in Qapter diverse posities voorzien.

In de zone ‘Algemeen / wielophanging’ is een pictogram hiervoor opgenomen met één of meerdere codenummers die gekoppeld zijn aan de arbeidspositienummers en tijden als een fabrikant die beschikbaar heeft (op basis van hun diagnose apparatuur).

Daarnaast is in de zone ‘Extra werkzaamheden’ een pictogram ‘foutgeheugen’ opgenomen. De twee hieraan gekoppelde codenummers (9852/9854) dienen door de gebruiker zelf voorzien te worden van een waarde, zoals alle andere werkzaamheden/onderdelen in deze zone.

Deze posities/codenummers komt u nog niet in iedere AEM tegen. De meest gangbare AEM’s zijn  door ons onder handen genomen om de volledige weergave van ‘foutgeheugen uitlezen’ posities weer te geven. Dat is bijna 70% van alle in Audatex beschikbare modellen. De komende maanden zal dat percentage nog verder stijgen.

Wij adviseren u de handeling “foutgeheugen uitlezen” in de Qapter-zones zoals hierboven beschreven te selecteren en niet te zoeken op codenummer omdat hier varianten van gebruikte codenummers mogelijk zijn. 

Als alternatief kunnen de twee voorgedefinieerde Vrije deel codes voor foutgeheugen uitlezen nog toegepast worden: 0016 en 0017. Beiden zijn ondergebracht in de groep ‘diagnose’.

Noot: Let op dubbele vergoedingen voor diagnose. Gebruik in de calculatie één van de mogelijkheden zoals hierboven beschreven.

Modelontwikkeling Audatex 2021

In de afgelopen 12 maanden hebben wij 55 nieuwe voertuigmodellen en 208 updates in Audatex opgenomen, waaronder de merken Aston Martin en Cupra.

Audatex-meldingen 2021

Over 2021 hebben wij in totaal 794 Audatex-meldingen ontvangen (over 2020 waren dat er 330).

Hieronder staan de statussen van deze meldingen.

De onderstaande nieuwe en gewijzigde Audatex-modellen zijn vanaf vrijdag 7 januari 2022 voor u beschikbaar in Audatex.

Nieuw / geactualiseerd

See this content in the original post

Planning nieuwe Audatex modellen

See this content in the original post

NB: De daadwerkelijke uitlevering van deze nieuwe Audatex-modellen is onder voorbehoud.

Voor de actuele Audatex-assortimenten (beschikbare Personenwagens/Bestelwagens, Vrachtwagens en Motorfietsen) verwijzen wij u naar https://solera.nl/assortimentenlijst-audatex


Deze Audatex Product Informatie is eigendom van Solera Nederland©. De Audatex Product Informatie en de daarin vervatte informatie is uitsluitend bestemd voor gebruik door gelicentieerde Audatex-gebruikers. Het ongeoorloofd gebruiken, kopiëren of wijzigen van deze Audatex Product Informatie of delen daarvan is ten strengste verboden.