Solera

View Original

Audatex Product Informatie Juni 2019

Audatex productinformatie

38e Jaargang - Nummer 6

Juni 2019

Audatex / Merken informatie


 Bumpers spuiten, bumpers herstellen, restricties door fabrikanten

Steeds meer fabrikanten geven duidelijke instructies of een bestaande bumper wel of niet gespoten mag worden of hersteld mag worden. Dat is afhankelijk van de veiligheidstechniek die bij die bumper actief is en het borgen van het blijvend functioneren daarvan (radar/sensor werking). Dat is ook afhankelijk van de gemonteerde uitrusting. Het is afhankelijk van de te herstellen plek aan de bumper, van de spuitfase, van de breuk etc.

In Audatex zal u opvallen dat bijvoorbeeld de herstelbewerking (H) dan niet beschikbaar is. Wij adviseren u de richtlijnen van de fabrikant na te zien betreffende de specifieke instructies hierover.

Voorbeelden zijn: De voorbumper van een Volvo V40 voorzien van veel voetganger beschermingssensoren mag van Volvo zeer beperkt hersteld worden.

De bumpers van de actuele BMW 3-serie of 5-serie, indien uitgevoerd met Driving assistant plus of professional, mogen van BMW niet opnieuw gespoten worden in bepaalde spuitfasen. Audatex volgt altijd de fabrikantrichtlijn.

De onderstaande nieuwe en gewijzigde Audatex-modellen zijn vanaf woensdag 5 juni 2019 voor u beschikbaar in Audatex.

Nieuw / geactualiseerd

See this content in the original post

Planning nieuwe Audatex modellen

See this content in the original post

NB: De daadwerkelijke uitlevering van deze nieuwe Audatex-modellen is onder voorbehoud.

Voor de actuele Audatex-assortimenten (beschikbare Personenwagens/Bestelwagens, Vrachtwagens en Motorfietsen) verwijzen wij u naar https://solera.nl/assortimentenlijst-audatex


Deze Audatex Product Informatie is eigendom van Solera Nederland©. De Audatex Product Informatie en de daarin vervatte informatie is uitsluitend bestemd voor gebruik door gelicentieerde Audatex-gebruikers. Het ongeoorloofd gebruiken, kopiëren of wijzigen van deze Audatex Product Informatie of delen daarvan is ten strengste verboden.